Писмо до Дядо Коледа



Писмо до Дядо Коледа

“ Стиска бялата ръчица черен, островръх молив.
Ниже букви в броеница, върху белия, изгладен лист:
Мили Дядо, аз съм първолаче. Вече пиша и чета,
и те моля, донеси ни, много твои чудеса.”

* * *

Така и нашите първолачета създадоха своето първо ръкописно писмо на български език, адресирано до Дядо Коледа. В него имаше послание, което те старателно изписаха с надежда и искрена вяра във вълшебството, наречено Коледа.

Желанията им, извиращи от чистата и светла детска душа, съвсем неусетно и непринудено се превърнаха в благословия, отправена не само към Добрия Белобрадко, но и към всеки един от нас: „ ... но още повече искам цялото ми семейство и всички хора на земята да са здрави и добри!” - пише Вики от 1а клас в писмото си.

Преди коло година аз също отправих своето желание до Дядо Коледа - поисках да ми подари един прекрасен 1-ви клас, изпъстрен с умни, талантливи и добри деца и не след дълго, това стана реалност. Фактът, мили мои ученици, че вие вече можете сами да напишете своите желания на роден език и с лекота да прочетете тези редове, ни изпълва с истинска радост и гордост и не се съмнявайте дори за миг, че Дядо Коледа е забелязал вашето усърдие. Бъдете сигурни, че той ще ви награди за старанието, което полагате с всеки изминал ден.

Коледното ми пожелание към Вас нека бъде следното: Винаги носете в себе си вяра и надежда, така нестихващи, както празничната елха остава вечнозелена, превръщайки се в красив символ на огромната човешка надежда. И нека острият й връх, насочен към небето да дава посоката на вашата мисъл – нагоре към висините.

Знайте, че грейналата на елхата звезда е небесният знак на обещанието и ако вие - децата, сте звездичките на тази земя, то това е истинско потвърждение, че вашите мечти и желания съшо ще бъдат изпълнени.

С пожелание всеки един от нас да съхрани детето в себе си и вярата в утрешния ден!

Весела Коледа и Щастлива Нова Година!

Елена Стефанова – учител по български език и литература на 1А и 6Б класове в

Българско училище „Джон Атанасов” - Чикаго





Възстановка на Бъдни Вечер - у-ще "Джон Атанасов". Възстановката бе подготвена от екипа на училището по идеен проект на Виолета Петрова. Заснето на 13 декември 2014 г. Камера и видео монтаж - Дари Проданова.