За нас

Първото българско лицензирано училище в Чикаго „Джон Атанасов” е отличено с паметен медал “Паисий Хилендарски” от ДАБЧ България през 2010 г. за дългогодишен принос в запазване на националното самосъзнание у младото поколение българи зад граница. Българско училище "Джон Атанасов" в Чикаго, САЩ: Награди получени от училището

Джон Атанасов (на английски: John Atanasoff) е американски физик, математик и електроинженер от български произход, създател на първия електронен компютър.

Възпитаниците на "Джон Атанасов" разполагат с хубави и просторни стаи в наетите университетски сгради в Чикаго, оборудвани за конкретните учебни цели по американските стандарти. Те разполагат с кабинети, библиотека, зали за общение и театрални представления, каквито постоянно се подготвят.

Учениците разполагат с кафетерия, където те и очакващите ги родители се чувстват комфортно. Наоколо е красивият парк с езеро, към което се открива прекрасна гледка и от самите учебни стаи.

Големият и опитен, изключително квалифициран учителски състав, може да решава различни проблеми пред учащите. На първо място този, че родените в САЩ деца, и особено при смесените бракове, където в дома се говори само английски се научават да пишат и четат на български език.

"Джон Атанасов" предлага и шест изключително привлекателни и полезни възможности за практикуване на полезни за децата дейности.Извънкласни форми са Клубът "Млад математик", Арт клуб за млади художници, Група за народни танци, Класически балет, Вокална група, Музикален състав!

Училище „Джон Атанасов” провежда СЪБОТНИТЕ си целодневни занимания в OAKTON COMMUNITY COLLEGE, на адрес: 1600 E. Golf Rd., Des Plaines, IL 60016, Parking Lot D

За повече информация моля изпратете емайл на johnatanasoffschool@gmail.com

Телефонът на директорката г-жа Боянка Иванова е 773-817-9917.

Колежът е разположен в красив парк и предлага най-модерните съвременни условия и оборудване за пълноценен учебен труд.


View Larger Map

Уебмастер на сайта: Веселин Димов. Дизайнер: Елена Митева. Материали, снимки и видео са предоставени от учители, ученици, съавтори, и редакционната колегия. За повече информация моля изпратете имейл на johnatanasoffschool@gmail.com