БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ „ДЖОН АТАНАСОВ“ в ЧИКАГО,

носител на Почетен медал ” Иван Вазов” на Държавната агенция за българите в чужбина от 2010г. и Почетен сребърен плакет „130 години Учредително народно събрание”, удостоено от НС на Република България през 2015г. за цялостната си просветителска дейност

ПРЕДЛАГА

ОБУЧЕНИЕ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2016/17 ГОДИНА
В СЛЕДНИТЕ РАЙОНИ НА ЧИКАГО :

Des Plaines, Oakton Community College,1600 E. Golf Road, IL 60016

всяка събота;

River Grove, Guerin College Preparatory High School, 8001 W.

Belmont, IL 60 171 всяка неделя от 9.00ч. до 13.00ч. ;

Palatine, 133 Roselle Road, IL 60 067 всяка събота от 9.00ч. до 13.00ч.

НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА:

10-ТИ СЕПТЕМВРИ( събота) от 9.30ч. в зала №1610( срещу паркинг С) в Oakton Community College за всички класове от двете бази, в Des Plаines и Palatine. След тържеството ще се проведат редовни учебни занимания до 13.00.

В Palatine редовните учебни занимания ще започнат от 17-ти септември в 9.00ч.

11-ти СЕПТЕМВРИ от 9.30ч. в GUERIN Prep High School за учениците от River Grove. След откриването ще се проведат редовни учебни занимания до 13.00ч.

Училище”Джон Атанасов” провежда обучение на ученици от детски групи до 12-ти клас по български език и литература, история и география на България, както и извънкласни форми: фолклорни танци, музика, спортни танци, изобразително изкуство, математика, шах, детско програмиране и други.

Училището е с 15 годишна история като лицензирано към Министерството на образованието в България и издава удостоверения за проведено обучение по български език история и география на България, които дават възможност за продължаване на образованието в България без полагане на приравнителни изпити.

Учебната програма на българско училище “Джон Атанасов” е одобрена и от Illinois State Board of Education, съгласно което българският език, изучаван в училището, се включва като кредитен предмет в американските дипломи за средно образование на учениците.

ЗА ПО–ГОЛЕМИ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ КУРСОВЕ ЗА БЪРЗО ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГРАСКИ ЕЗИК НА РАЗЛИЧНИ НИВА – ИНТЕНЗИВЕН, НАДГРАЖДАЩ, ОПРЕСНИТЕЛЕН, В ГРУПОВА ИЛИ ИНДИВИДУАЛНА ФОРМА

Обучението се провежда от висококвалифициран педагогически колектив.

Трима учители са удостоени с Почетна грамота „ Неофит Рилски” на министерството на образованието и един с Почетен медал” Паисий Хилендарски” на Държавната агенция за българите в чужбина. Четирима от преподавателите са сертифицирани и в САЩ и са действащи учители и в американската образователна система.

За повече информация и записвания:
email: bmi_ me @yahoo.com; тел. 773- 817- 9917 от 8.00ч. до 12.00ч.

ВНИМАНИЕ: ЗА ВСИЧКИ НОВОЗАПИСАНИ УЧЕНИЦИ УЧИЛИЩЕТО ПРЕДЛАГА 
БЕЗПЛАТНО ЕДНОМЕСЕЧНО ОБУЧЕНИЕ ОТ ДАТАТА НА ЗАПИСВАНЕ

ВНИМАНИЕ: Училището търси да назначи учители с начална, предучилищна педагогика, българска филология и география.